Bestuurlijk Juridisch Adviseur B Gemeente Stadskanaal 29-08-2023

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Bestuurlijk Juridisch Adviseur B Gemeente Stadskanaal 29-08-2023

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

De gemeente Stadskanaal zoekt een Bestuurlijk juridisch adviseur B (18 - 36 uur)

Bestuurlijk juridisch adviseur B

18-36 uur

Het team

Juridische Zaken bestaat uit vijf personen en is onderdeel van het team Communicatie & Juridische Zaken (CJZ) van de afdeling Dienstverlening. Hoewel de juristen binnen het team elk een specifiek aandachtsgebied hebben, hanteren ze een generalistische aanpak. Het team fungeert als de juridische verbinding tussen de bestuursorganen van de gemeente, de ambtelijke organisatie en de inwoners. Naast hun adviserende taken, zijn ze ook verantwoordelijk voor het secretariaat van de Commissie Rechtsbescherming.
Als je bij ons komt werken, maak je deel uit van een team waar we er met zijn allen de schouders onder zetten, waar gelachen wordt, waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt en er altijd ruimte is voor goede ideeën. Dit team kent een informele, gezellige werksfeer, waar betrokkenheid, humor en relativeringsvermogen belangrijk zijn.

Context

Als Adviseur Bestuurlijk-Juridisch B geef je advies over complexe juridische en bestuurlijke kwesties. Dit advies omvat een breed scala aan wet- en regelgeving op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau. Je verstrekt advies met betrekking tot bestuursrechtelijke zaken in het sociaal domein en subsidieverstrekkingen, en indien nodig, het ruimtelijk domein. Ook privaatrechtelijke aangelegenheden behoren tot het aandachtsgebied van de Adviseur Bestuurlijk-Juridisch B. Een nieuwe verantwoordelijkheid voor het team is de uitvoering van de Wet Open Overheid.

Wie ben jij

Je bent gericht op klanttevredenheid en streeft naar effectieve oplossingen in samenwerking met collega's en (interne) klanten. Je bent actief en nieuwsgierig in het zoeken naar relevante informatie en het leggen van verbanden. Met jouw goed ontwikkelde empathie kun je de diverse belangen overzien. Je begrijpt dat jouw communicatie invloed heeft op het proces. Je denkt grondig en kritisch na over je adviezen en zoekt doelgericht naar oplossingen, waarbij je ook tegenargumenten in overweging neemt. Als een bevredigend resultaat niet mogelijk is op de gebruikelijke manier, onderzoek je alternatieve mogelijkheden.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert en ondersteunt het bestuur, de directie en de beleidsteams op bestuurlijk gebied.
 • Je draagt bij aan beleidsvoorbereiding, inclusief het opstellen en redigeren van voorstellen voor college en gemeenteraad, en het ontwerpen en opstellen van regelgeving.
 • Je behandelt publiekrechtelijke en privaatrechtelijke vragen en geeft hierover advies.
 • Je ondersteunt het team Juridische Zaken bij diverse werkzaamheden.

Wat breng je mee?

 • een juridische opleiding op minimaal HBO-niveau.
 • sterke adviesvaardigheden en gevoel voor bestuurlijke sensitiviteit.
 • ervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeente of andere publiekrechtelijke organisatie.
 • aantoonbare juridische kennis op het gebied van de Algemene wet bestuursrecht, wetgeving met betrekking tot het sociaal domein (Wmo, Jeugd- en Participatiewet) en gemeente- en privaatrecht.
 • affiniteit met de Wet Open Overheid.
 • een assertieve en professionele houding.
 • gevoel voor humor en dat je goed kan werken in teamverband.
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.

Wat bieden wij

Afhankelijk van je ervaring bieden we je een salaris van maximaal € 5.009,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 10, salarisnorm 1 januari 2023). Bij goed functioneren bestaat de uitloopmogelijkheid van twee extra periodieken (tot maximaal € 5.301,- bruto per maand).
Medewerkers van de gemeente Stadskanaal hebben recht op een individueel keuzebudget van 17,05% van hun salaris en de mogelijkheid gebruik te maken van trainingen en cursussen, waaronder die van GoodHabitz. We bieden je een modern arbeidsvoorwaardenpakket, waarin de flexibiliteit bestaat om deze af te stemmen op jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van thuiswerken.

In eerste instantie ontvang je een arbeidscontract voor één jaar. Dit wordt bij goed functioneren omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Over de Gemeente Stadskanaal

'Knoal' is een gemeente waar het goed wonen en leven is. We zijn trots op wat we te bieden hebben! Een breed aanbod aan winkels, een streekziekenhuis, het prachtige Theater Geert Teis en kwalitatief goede onderwijsvoorzieningen. Er zijn volop mogelijkheden om van de natuur te genieten en te recreëren.

We zijn een gemeente met een regiofunctie. We doen ons best een goede dienstverlener en betrouwbare, professionele partner voor haar inwoners en ondernemers te zijn. Bij de gemeente werken ruim 250 medewerkers.

Informatie

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met , , . De interne en externe wervingsprocedure vindt gelijktijdig plaats. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.


Spreekt dit je aan? Dan ontvangen we heel graag je motivatie en cv! Stuur deze dan (in Word of PDF), onder vermelding van vacaturenummer Z-23-120153, naar . Je kunt reageren t/m 12 september 2023.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJuridisch Adviseur
Indicatie salaris (min – max]5009 – 5009
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)18 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.stadskanaal.nl/vacaturesoverzicht/vacature/bestuurlijk-juridisch-adviseur-b-155

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Stadskanaal: