Leerplichtambtenaar Wyzer 29-02-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Leerplichtambtenaar Wyzer 29-02-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Voor onze contractpartner gemeente Stadskanaal zijn wij per direct op zoek naar een Leerplichtambtenaar voor 36 uur per week. Is het jouw doel dat kinderen en jongeren weer terug naar school gaan? Ben jij gedreven om hen en hun ouders/verzorgers te overtuigen dat onderwijs van belang is en dat onderwijs zorgt voor een goede startkwalificatie in de maatschappij? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat je gaat doen als Leerplichtambtenaar

Als leerplichtambtenaar ben jij de persoon die de leerlingen weer in de schoolbanken krijgt. Je motiveert, ondersteunt en begeleidt leerlingen en hun ouders. Het centrale doel van het team leerplicht/RMC is het scheppen van voorwaarden voor jongeren tot 27 jaar om de voor hen hoogst haalbare en meest passende manier van onderwijs en/of arbeidsmarktpositie te bereiken.

In deze zelfstandige, specialistische functie heb je contact met in- en externen. Aan de ene kant pas je wet- en regelgeving toe en aan de andere kant heb je inzicht en gevoel voor sociale maatschappelijke problematiek. Hierin weet je de juiste balans te vinden tussen handhaving en maatschappelijke zorg. In complexe situaties zul je mensen moeten overtuigen en medewerking moeten krijgen.

Taken die hierbij horen zijn:

 • Je werkt samen met de ouder(s), de leerling en de school om het niet naar school gaan van de leerling te voorkomen en voortijdig schoolverlaten tegen te gaan;
 • Je zorgt er bij verzuim voor dat dit zo kort mogelijk duurt;
 • Je handhaaft en geeft uitvoering aan de Leerplichtwet;
 • Ook neem je meldingen met betrekking tot verzuim, vrijstelling en verlof in behandeling en voer je begeleidingsgesprekken;
 • Je signaleert knelpunten en verwijst waar nodig door naar hulpverleners.

Waar jij over beschikt als Leerplichtambtenaar

Je kan erg goed samenwerken met verschillende instanties en bent gedreven om jongeren verder te helpen en problemen tijdig te signaleren, te bespreken en op te lossen. Jij kunt je inleven in mensen en op elk niveau communiceren, of je nou spreekt met een schooldirecteur, ouders of een jongere. Je stijl is helder en  je maakt duidelijke afspraken en weet altijd een positieve wending aan een gesprek te geven. Daarnaast ben je flexibel en vind je het leuk om te brainstormen over ontwikkelingen in je vakgebied.

Verder beschik je over:

 • Een HBO diploma (SJD, MWD of gelijkwaardig);
 • Ervaring in de uitvoering van de leerplichtwet;
 • Een BOA bevoegdheid of ervaring dat voor dit onderdeel onder supervisie wordt gewerkt.

Wat jij krijgt als collega bij Wyzer

Aandacht voor onze collega’s staat bij ons hoog in het vaandel. Wij snappen dat een nieuwe baan veel met zich meebrengt. Daarom richten wij ons op het aanbieden van vaste contracten, zoeken we samen naar de juiste werk-privébalans en staan wij altijd voor je klaar! Dankzij ons grote netwerk hebben wij ook veel opdrachten, waardoor jij nooit stil hoeft te zitten. Het is ook mogelijk om als zzp’er opdrachten bij ons te vervullen. Wij zorgen ervoor dat je van betekenis kan zijn voor Nederland, Wyzer en vooral ook jezelf!

En meer

 • Leaseauto of reiskostenvergoeding;
 • Een aantrekkelijk employee benefitspakket op het gebied van collectieve pensioenen en verzekeringen;
 • Meer dan voldoende vakantiedagen en vakantiegeld om geslaagde vakantie(s) te plannen;
 • De mogelijkheid om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen via onze eigen Academie en ons online platform op EigenWyzer;
 • En het belangrijkste van allemaal: aandacht voor jou!

Werken bij Wyzer

Bij Wyzer ben je iedere dag van betekenis voor mens en maatschappij.  Op een manier die bij jou past en waar jij energie van krijgt. Want dat maakt jou succesvol. Daarom denk je bij ons mee over jouw volgende stap. Of je nu binnenkomt als trainee of als doorgewinterde adviseur. Jij hebt de regie over jouw loopbaan. Zo ontwikkel jij jezelf altijd in de juiste richting. Lever je resultaat voor onze opdrachtgevers. En werk je aan het Nederland van morgen. Jij bent een toekomstmaker.

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelLeerplichtambtenaar
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend https://www.wyzer.nl/vacature/sociaal/leerplichtambtenaar-groningen/
Type contractTijdelijk
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.wyzer.nl/vacature/sociaal/leerplichtambtenaar-groningen/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.