Medewerker Burgerzaken Gemeente Stadskanaal 21-01-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Medewerker Burgerzaken Gemeente Stadskanaal 21-01-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Voor het team KlantContactCentrum (KCC) van de afdeling Dienstverlening zijn wij op zoek naar een: Medewerker Burgerzaken.

Medewerker Burgerzaken

32-36 uur

Het team

De functie van medewerker Burgerzaken valt binnen het domein van Burgerzaken en is ondergebracht bij het team KCC. Hier werk je samen met toegewijde collega's met verantwoordelijkheidsgevoel voor de kwaliteit van de organisatie, het werk en de (persoonlijke) ontwikkeling. De sfeer is collegiaal, waar medewerkers samenwerken, kennis delen, van elkaar leren, hulp bieden en streven naar een gezamenlijk goed resultaat voor de inwoner.

Jouw rol bij ons

Als medewerker burgerzaken speel jij een rol in belangrijke gebeurtenissen in het leven van onze inwoners. Met je vriendelijke houding voer je diverse taken uit, communiceer je met de inwoners en zorg je voor een goede dienstverlening. Binnen het team verdelen wij de werkzaamheden zo goed mogelijk. Taken die onder jouw verantwoordelijkheid kunnen vallen, omvatten onder andere:

 • Het behandelen, ordenen en verwerken van diverse (complexe) aanvragen en vraagstukken met betrekking tot Burgerzaken. Dit kan zowel schriftelijk, telefonisch of aan de balie zijn;
 • Het toepassen van internationaal privaatrecht (IPR) en relevante wet- en regelgeving en jurisprudentie op het gebied van Burgerzaken;
 • Bijdragen aan de verkiezingen;
 • Uitvoeren adresonderzoeken en huisbezoeken;
 • Uitvoeren van BRP-mutaties en beoordelen van brondocumenten;
 • Verzorgen van intake en opstellen van (complexe) beschikkingen, adviezen of besluiten en afwijzingen;
 • Behandelen van juridische vraagststukken binnen het domein burgerzaken;
 • Beoordelen van aangiften van vestiging vanuit het buitenland, (her)vestiging, aanvraag naturalisatie/optie, afnemen van verklaringen onder ede en beoordelen van buitenlandse brondocumenten;
 • Uitvoeren van centrale kaswerkzaamheden en verantwoording daarover afleggen.

Dit ben jij

Met jouw ervaring combineer je flexibiliteit met klantgerichtheid. Je communiceert zowel mondeling als schriftelijk uitstekend. Je weet je hoofd koel te houden en je blijft klantgericht, zelfs in lastige situaties. Planmatig en doelgericht werken gaat jou makkelijk af. Je investeert graag in jezelf door vakgerichte opleidingen te volgen. Verder beschik je over:

 • MBO + opleidingsniveau;
 • Minimaal enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie bij een gemeentelijke organisatie;
 • Communicatieve vaardigheden en inlevingsvermogen voor de inwoner;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel, nauwkeurigheid, klant- en kwaliteitsgerichtheid;
 • Teamspeler met een positieve grondhouding;
 • Flexibel inzetbaar, ook tijdens de avondopenstellingen;
 • Digitale vaardigheden en ervaring met Word en Excel, en bij voorkeur met het zaaksysteem Decos-Join.

Dit bieden wij jou

Wij bieden jou een baan waar dienstverlening en vernieuwing hand in hand gaan en een omgeving waarin wij graag naar jouw ideeën luisteren. Daarnaast:

 • Afhankelijk van ervaring, opleiding en competenties bedraagt het brutosalaris minimaal € 2.666,- (aanloopschaal 7, CAO gemeenten 1 januari 2024) en maximaal € 4.244,- (functieschaal 8, CAO gemeenten 1 januari 2024) bij een fulltime dienstverband. Bij goed functioneren kun je daarna nog in aanmerking komen voor twee uitloopperiodieken
 • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris. Met dit budget stel je naar eigen wens een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Denk aan het kopen van extra vakantiedagen of het maandelijks laten uitbetalen van (een deel van) dit budget.
 • Gebruik van een mobiele telefoon en laptop.
 • Een collectieve korting op de ziektekostenverzekering en een goede regeling op het gebied van ouderschapsverlof waarbij we minimaal de helft van je salaris doorbetalen.
 • Een focus op jouw ontwikkeling en werkplezier met een uitgebreid trainingsaanbod aan via e-learning.

Informatie

Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met Harold Zijlstra, Teamleider KCC. Wil je meer informatie over het sollicitatieproces, neem dan contact op met . Beiden zijn te bereiken via .

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatiebrief met curriculum vitae naar . In de mail graag vermelden: zaaknummer 128790. Je kunt reageren tot 29 januari 2024. De gesprekken vinden plaats op 6 en 7 februari 2024.

De interne en externe wervingsprocedure vinden gelijktijdig plaats. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur, omdat wij doorontwikkeling van onze medewerkers belangrijk vinden.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld .

Direct Solliciteren

Medewerker Burgerzaken

 • Organisatie: Gemeente Stadskanaal
 • Afdeling: Dienstverlening
 • Dienstverband: 32-36 uur

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelMedewerker Burgerzaken
Indicatie salaris (min – max]2666 – 4244
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.stadskanaal.nl/vacaturesoverzicht/vacature/medewerker-burgerzaken-1-163

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Stadskanaal: