Preventiemedewerker Onderwijs Matchpartner 22-03-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Preventiemedewerker Onderwijs Matchpartner 22-03-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Bedrijfsomschrijving

Matchpartner is een gespecialiseerd detacheringsbureau in de branches : Zorg en Welzijn, Arbo en Verzuim, Gemeente en Onderwijs. Dit doen wij vanuit de inhoud en hierbij stellen wij jou centraal.

Wij vinden het belangrijk om een duurzame samenwerking aan te gaan. Hierbij is gezelligheid en een klik ook zeker belangrijk. Denk daarbij aan af en toe gezellig lunchen en koffie drinken met je vaste contactpersoon of sparren over je loopbaan

Reageer Direct!

Waarom reageren naar deze vacature via Matchpartner? Wij zijn een betrouwbare en persoonlijke organisatie en gaan met respect en vertrouwen met jou om. Daarbij staat wat jij wil en wat je kunt voorop. Transparant? Absoluut! We doen hard ons best om jou snel reactie of feedback te geven. Bereikbaar? Zeker. Voor deze vacature kan je schakelen met Angela Tjapkes via 06 344 644 83 of angela@matchpartner.nl

Functieomschrijving

De Preventiemedewerker Onderwijs is een veelzijdige, zelfstandige functie waarbij je samenwerkt met de andere preventiemedewerker onderwijs. Het belangrijkste is dat je zichtbaar bent op de scholen (basis en middelbaar onderwijs) in de gemeente.

Je bent daarom aanwezig op de scholen en spreekt leerlingen aan op ongeoorloofd verzuim en je stimuleert hen om weer naar school te gaan. Dit doe je door het inzetten van o.a. verzuimspreekuren.

Je voert gesprekken met leerlingen, ouders en hulpverlening om te ontdekken waardoor het verzuim is ontstaan. Zo nodig ga je op huisbezoek en jij bent op verzoek aanwezig bij gesprekken tussen ouder(s)/verzorger(s) en school.

Anderzijds vraagt het ook dat je ook intensief samenwerkt met diverse partners (scholen, team Jeugd, jeugdgezondheidszorg, dagbestedingsprojecten en samenwerkingsverband onderwijs).

Je neemt deel aan overleggen binnen en buiten de organisatie. Binnen deze verschillende werkzaamheden pas je enerzijds de wet - en regelgeving toe en anderzijds heb je inzicht in en gevoel voor sociale maatschappelijke problematiek. De methodische aanpak schoolverzuim (MAS) is daarbij de leidraad.

Als team werken we dichtbij de doelgroep. In dit geval betekent dit op de scholen, op kantoor op de gang waar ook de collega’s van team Jeugd werken en thuis werken is ook een optie.

Functie-eisen
 • Affiniteit met onderwijs en jongeren
 • Afgeronde HBO-opleiding (bijv. SPH of social work)
 • Minimaal 2 jaar ervaring in jeugdzorg in een regisserende rol
 • Teamspeler met een grote mate van zelfstandigheid
 • Vaardigheid in probleembeoordeling voor inzicht in situaties
 • Vaardigheid in het opstellen van adviezen
Arbeidsvoorwaarden
 • Salaris tot €4752,- o.b.v. 36 uur
 • 100% Reiskosten of een leaseauto
 • Pensioenregeling
 • Eindejaarsuitkering

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelGemeenteraadslid
Indicatie salaris (min – max]3000 – 5000
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)24 – 40
Contactgegevensangela@matchpartner.nl , 31634464483 https://www.matchpartner.nl
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://easyapply.jobs/r/zjWsrKz21AyT7zOApI0

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.