Vergunningverlener Agrarisch Omgevingsdienst Groningen 11-06-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Vergunningverlener Agrarisch Omgevingsdienst Groningen 11-06-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Logo Omgevingsdienst Groningen

 • Huidige: Vergunningverlener agrarisch (ervaren)

Vergunningverlener agrarisch (ervaren)

Plaats Veendam

Regio Groningen

Arbeidscontract 32 - 36 uren per week

Per direct

Sluitingsdatum 7 juli 2024

Voel jij je thuis in de agrarische sector? Een sector met ontzettend veel (milieu) uitdagingen en een steeds complexere regelgeving? En werk jij graag in multidisciplinaire teams voor verschillende opdrachtgevers in de regio? Dan is vergunningverlener agrarisch een mooie functie voor jou!

Wat ga je bij ons doen?

Als vergunningverlener agrarisch bewaak je de kwaliteit van de leefomgeving. Samen met collega's zie je erop toe dat negatieve effecten van agrarische bedrijven op het milieu worden geminimaliseerd. Je bent verantwoordelijk voor het hele proces van vergunningverlening: van regie tot contact met bedrijven en andere overheidsorganisaties. Je toetst de ontvankelijkheid van het milieudeel van meldingen en (meervoudige) aanvragen voor agrarische bedrijven.


 • Je adviseert over en/of stelt besluiten op in relatie tot het verlenen, weigeren of intrekken van het milieudeel van omgevingsvergunningen.
 • Je handelt meldingen in het kader van het Besluit activiteiten leefomgeving en het Omgevingsplan af. Dit doe je op basis van representatieve meetgegevens, onderbouwde berekeningen of een risicoanalyse en het opstellen van maatwerkvoorschriften en instemmende beschikkingen.
 • Je signaleert tijdig welke milieuspecialisten en/of juristen moeten worden ingeschakeld. Je beoordeelt hun bijdragen op relevantie, toepasbaarheid en benodigde diepgang.
 • Je coördineert de uitvoering en bewaakt de planning van wettelijke procedures.

Wat bieden wij jou?

Je maakt deel uit van het team Vergunningverlening Milieu dat bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste professionals. Onze werksfeer is informeel; we helpen elkaar graag en de lijnen zijn kort. Door flexibele werktijden kun je thuiswerken combineren met samenwerken op kantoor. En natuurlijk denken we ook aan ontwikkeling. We bieden we je volop mogelijkheden om je kennis op peil te houden en te ontwikkelen.

 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Het salaris (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring) is gebaseerd op schaal 10 van de Cao SGO met een bruto maandsalaris van minimaal € 3.558,- en maximaal € 5.247,- .
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het kopen van vakantiedagen, het aanschaffen van een fiets of het uitruilen van woon-werkkilometers.

Wie ben jij?

Werken aan de duurzame ontwikkeling van een hele regio, dát is wat jou drijft.

 • Je bent in staat om belangen en risico's van verschillende kanten te bekijken.
 • Je weet onderwerpen overtuigend en in begrijpelijk taal te verwoorden, zowel schriftelijk als mondeling. Daarbij komt je politieke sensitiviteit goed van pas.
 • Je beschikt over een relevante hbo-opleiding (bij voorkeur richting Milieukunde of Proces-/Chemische technologie of Agrarisch) en relevante werkervaring.
 • Daarnaast heb je actuele kennis van wet- en regelgeving op het vlak van Awb, Wabo, Activiteitenbesluit, diverse milieuaspecten en de ontwikkelingen rond de Omgevingswet.

Wie zijn wij?

Als omgevingsdienst zorgen we in de regio Groningen voor de toepassing en de naleving van de milieuwet- en regelgeving. Dit doen we door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht en handhaving als dat nodig is. Ook geven wij specialistisch advies. Met ons werk hebben wij impact op thema's die dagelijks in de krant staan, zoals stikstof, energie, lucht en geluid. Ons werk doen we in opdracht van de Groninger Gemeenten en de provincie Groningen, veelal in samenwerking met regionale en landelijke partners.

Werken bij de Omgevingsdienst Groningen betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want we hebben te maken met een sterk veranderende omgeving waarin volop wordt geïnvesteerd en het milieu steeds meer aandacht krijgt. Denk bijvoorbeeld aan vraagstukken over de bouw van windmolens en de inzet van waterstof. Maar ook aan het stikstofdossier en de beperking van uitstoot van zeer zorgwekkende stoffen.

Onze collega's hebben oog voor alle belangen en moeten daarin continu de juiste afweging maken. In alles wat wij doen dragen we bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dat is onze missie. En hier werken we met ruim 250 professionals hard aan.


Vragen?

André Truin, , staat je graag te woord via . Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met P&O-adviseur Arjan Bolt via .

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelVergunningverlener
Indicatie salaris (min – max]3558 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieVeendam, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.od-groningen.nl/werken-bij/vacatures/vergunningverlener-agrarisch-ervaren

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.