Woonbegeleider Centraal Orgaan opvang asielzoekers 30-04-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Woonbegeleider Centraal Orgaan opvang asielzoekers 30-04-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Woonbegeleider POL Ter Apel"

Woonbegeleider POL Ter Apel

Maak jij het verschil voor jouw toekomst én die van een ander? Ben jij klaar voor een baan waarin je zorg draagt voor een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat? Waarin je verantwoordelijk bent voor de opvang en de begeleiding van de bewoners gedurende het verblijf op onze locatie in Ter Apel? Dan zoeken wij jou!

Jouw rol als woonbegeleider

Jij bent er voor de bewoners. Samen met je collega's zorg je voor een veilig en leefbaar woonklimaat op het azc. Ben je het eerste aanspreekpunt voor bewoners en is de dagelijkse begeleiding van de bewoners gericht op de toekomst en help je bewoners hun leven vorm te geven. Op deze specifieke locatie worden bewoners opgevangen die gezien worden als kansrijk in de asielprocedure. De werkdagen zijn nooit saai en je hebt een veelzijdig takenpakket vol afwisseling. Zo organiseer je samen met je collega's het ene moment activiteiten die bijdragen aan het maken van een positieve verbinding met de inwoners van de gemeente Ter Apel en het volgende moment verstrek je informatie aan een bewoner over het te doorlopen proces met de IND of ontvang je nieuwe bewoners en geef je uitleg over de geldende huisregels.

Functie-eisen

Als woonbegeleider ben je zeer standvastig en sta je stevig in je schoenen. Ben je empathisch én professioneel in je omgang met bewoners. Je legt makkelijk contact, ook al spreek je niet dezelfde taal. Je kan bewoners activeren zonder zelf het voortouw te nemen, zodat ze de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen. Wat neem jij verder nog mee?

 • Opleiding : een MBO 4 diploma in de richting van SPW/Social Work
 • Werkervaring : kennis van gesprekstechnieken en -methodieken en interculturele communicatie
 • Flexibiliteit : beschikbaar voor dag-, avond- en weekenddiensten
 • Persoonlijkheid : samen met anderen aan een gezamenlijk doel kunnen werken. Flexibel zijn en het doel en/of de aanpak aanpassen als de omstandigheden daar aanleiding toe geven

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een werkomgeving waarin je echt iets voor iemand kan betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt een veelzijdig takenpakket en veel ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. We ondersteunen je in jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand vinden we belangrijk. Verder bieden wij jou als woonbegeleider bij het COA:

 • Salaris : minimaal € 3.086,70 en maximaal € 3.851,39 bruto op basis van 36 uur (inschaling is op basis van kennis en werkervaring).
 • Dienstverband : 32 - 36 uur per week, voor de duur van 12 maanden met zicht op een vast contract (onder voorbehoud van organisatieontwikkeling en functioneren).
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden : pensioen, loopbaanbudget, vitaliteitsuren en een individueel keuzebudget (IKB) van 18% van het jaarsalaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB).
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA hecht sterk waarde aan integriteit en betrouwbaarheid. Zodra wij jou een aanbod doen voor indiensttreding voeren we een pre-employment screening uit. De screening bestaat uit ten minste de volgende onderdelen: aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), Diploma- en certificaten controle, Identiteitscontrole.

Waar ga je werken?

Je gaat werken op relatief klein onderdeel op onze locatie in Ter Apel. Wij noemen dit deel een proces opvanglocatie (POL). Je werkt daar samen in een team met verschillende collega's in functies zoals programmabegeleiders, casemanagers en NT2 docenten. Dit gedreven en enthousiaste team bestaat uit zo'n 25 collega's.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we onze bewoners basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.

Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . Of neem contact op met , .

Titel: Woonbegeleider POL Ter Apel

Nummer: 3989

Locatie: Ter Apelervenen 4, 9561 MC, Ter Apel, Netherlands

Deadline:

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelWoonbegeleider
Indicatie salaris (min – max]3086 – 3851
OpleidingsniveauMBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.coa.nl/apply/woonbegeleider-pol-ter-apel/80lqcc/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.