Jeugdwerker Centraal Orgaan opvang asielzoekers 08-06-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Jeugdwerker Centraal Orgaan opvang asielzoekers 08-06-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Solliciteren voor "Jeugdwerker Ter Apel"

Jeugdwerker Ter Apel

Voor jouw toekomst én die van een ander. Maak jij het verschil?

Wil jij andere culturen, religies, talen of eten leren kennen, zónder de hele wereld over te vliegen? En word jij enthousiast van het begeleiden van jongeren? En ben je op zoek naar een uitdagende baan in de omgeving van Ter Apel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol als jeugdwerker

De jongeren van 13 tot 18 jaar die wij opvangen hebben vaak het nodige meegemaakt. Zij hebben structuur en regelmaat nodig. Dit vraagt om kennis en kunde van jou als jeugdwerker. Ze worden 24/7 begeleid, zodat zij vanaf hun 18de zelfstandig kunnen wonen in een asielzoekerscentrum (azc), het land van herkomst of in een eigen huis in Nederland. Je voert regelmatig mentorgesprekken met de jongeren en je hebt contact met externe organisaties en hulpverleners, zoals de voogd, school en huisarts. Wij begeleiden jou door (intervisie)gesprekken, overleggen en bieden ondersteuning van een gedragsdeskundige. Binnen het team werken collega's nauw samen. Dit is goed voor de kwaliteit van ons werk, en biedt voor jou ontwikkelingskansen.

Functie-eisen

 • Opleiding : je hebt een hbo-diploma (bijv. Social Work, MWD, SPH of pedagogiek). Je bent SKJ geregistreerd of hebt de mogelijkheid om je op korte termijn te registreren. Indien je niet gecertificeerd bent kun je contact opnemen met het SKJ om te laten beoordelen of je voor een registratie in aanmerking komt of dat je een scholingsadvies nodig hebt.
 • Werkervaring : bij voorkeur heb je werkervaring in het welzijnswerk en/of (jeugd)hulpverlening.
 • Persoonlijkheid : je staat stevig in je schoenen.
 • Flexibiliteit : je bent beschikbaar voor dag-, avond- en nachtdiensten.
 • VOG : we hebben een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig en je bent bereid om de eed of belofte af te leggen.

Waar ga je werken?

Het COA groeit en daarom zoeken we nieuwe collega's. Je komt te werken op aanmeldcentrum in Ter Apel. Naast permanente azc's hebben we ook noodopvanglocaties en openen de komende tijd door het hele land nog meer locaties. De grootte van de opvanglocaties en de aantallen jongeren per locatie varieert. Een team bestaat uit 15 tot 40 medewerkers. En zijn werkzaam in functies als huismeester, woonbegeleiders Jeugd of gedragsdeskundige.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een werkomgeving waarin je echt iets voor iemand kan betekenen en waar geen dag hetzelfde is. Je krijgt een veelzijdig takenpakket en veel ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. We ondersteunen je in jouw persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, want duurzame inzetbaarheid en diversiteit in ons personeelsbestand vinden we belangrijk. Verder bieden wij jou als jeugdwerker bij het COA:

 • Salaris : € 3.207,22 - € 4.117,24 bruto per maand, op basis van 36 uur.
 • Dienstverband : 24 - 36 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar, met zicht op een vast dienstverband.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden : onder andere pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget, individueel keuzebudget (IKB) van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB).
 • Vrijheid : om je eigen agenda te beheren en jouw mentorgesprekken in te plannen, maar ook om jezelf te kunnen zijn.
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Herken jij je hierin als mens en collega? Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.

Solliciteer

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog! Bel of app dan met , (werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag).

Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . We kijken uit naar jouw reactie!

* Bij het COA noemen we een jeugdwerker ook wel 'medewerker amv' (alleenstaande minderjarige vreemdelingen).

Titel: Jeugdwerker Ter Apel

Nummer: 2819

Locatie: Ter Apelervenen 2, 9561 MC, Ter Apel, Netherlands

Deadline: -

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelJeugdwerker
Indicatie salaris (min – max]3207 – 4117
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)1 – 40
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheOverheid/Non-profit
LocatieTer Apel, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://werkenbij.coa.nl/apply/jeugdwerker-ter-apel/4pjqa5/nl

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.