Toezichthouder/Handhaver Bouw Gemeente Stadskanaal 19-02-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Toezichthouder/Handhaver Bouw Gemeente Stadskanaal 19-02-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Logo van Gemeente Stadskanaal

Toezichthouder/handhaver bouw

36 uur

De uitvoering van de omgevingswet is een kerntaak van een gemeente. De gemeente Stadskanaal doet deze taken in eigen huis voor het onderdeel Bouw. Dit betekent concreet dat de vergunningverlening voor het bouwen van een bouwwerk en het toezichthouden hierop door medewerkers in dienst van de gemeente wordt gedaan.

We zijn op zoek naar een Toezichthouder/handhaver bouw (36 uur/1 fte)

De functie is onderdeel van het team Bouw-milieu, Belastingen en Geo-informatie (BBG) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (ROB). Je werkt nauw samen met onder meer de beleidsmedewerker VTH, casemanager bouw & milieu, vergunningverleners, een mede toezichthouder en een omgevingsjurist.

We nodigen je graag uit als je ervaring hebt als toezichthouder/handhaver bouw. Maar ook als je relevante kennis en/of vaardigheden hebt en veel ambitie om te leren, ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Taken

 • Het aan de hand van vergunningstekeningen en voorwaarden houden van toezicht op bouw-gerelateerde zaken, waaronder nieuwbouw (m.u.v. gevolgklasse I), bestaande bouw, sloopwerkzaamheden, naleving van veiligheidsvoorschriften, naleving van brandvoorschriften en het beoordelen van bouw- en gereedmeldingen bij nieuwbouw gevolgklasse I.
 • Het waar nodig inschakelen van specialisten en het beoordelen van de toepasbaarheid van de gegeven adviezen.
 • Het rapporteren van bevindingen.
 • Het melden van overtredingen.
 • Het handhaven bij geconstateerde overtredingen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur in een bouwkundige richting.
 • Meerdere jaren werkervaring in het vakgebied; of relevante kennis en/of vaardigheden en de ambitie om veel te leren!
 • Je bent klant-, oplossings- en resultaatgericht.
 • Je bent gericht op samenwerken en denkt in mogelijkheden.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bejegent anderen te allen tijde respectvol.
 • Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wat bieden wij

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 3.014,-- (aanloopschaal 8) en maximaal € 4.752-- (functieschaal 9, salarisnorm 1 januari 2024) op basis van fulltime functievervulling. De gemeente Stadskanaal kent een systeem van toekenning van uitloopperiodieken.

Je wordt ingeschaald afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast biedt de gemeente Stadskanaal een Individueel Keuze Budget, dat 17,05% van het salaris bedraagt en de mogelijkheid om gebruik te maken van de trainingen van GoodHabitz.

De vacature is intern en extern gelijktijdig opengesteld. We bieden in eerste instantie een contract voor 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.

Geïnteresseerd?

Solliciteren kan tot en met vrijdag 1 maart 2024 door een motivatiebrief met curriculum vitae te sturen naar , onder vermelding van zaaknummer 130164. Als wij enthousiast zijn over je sollicitatiebrief en CV, nemen we zo snel mogelijk contact op om een gesprek in te plannen. De gesprekken vinden plaats in week 10 en/of 11.

Neem dan contact op met , BBG. Hij is bereikbaar via telefoonnummer .

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Direct Solliciteren

Toezichthouder/handhaver bouw

 • Organisatie: Gemeente Stadskanaal
 • Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer
 • Dienstverband: 36 uur

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelHandhaver Bouw
Indicatie salaris (min – max]3014 – 4752
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.stadskanaal.nl/vacaturesoverzicht/vacature/toezichthouder-handhaver-bouw-171

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.