Beleidsmedewerker Duurzaamheid/Energietransitie Gemeente Stadskanaal 10-02-2024

 1. Vacatures Stadskanaal
 2. Beleidsmedewerker Duurzaamheid/Energietransitie Gemeente Stadskanaal 10-02-2024

Werken in Stadskanaal

 

Introductie vacature 

Logo van Gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze ambitie willen wij samen met de 32.500 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou!
Beleidsmedewerker duurzaamheid/energietransitie (36 uur/1 fte).

Beleidsmedewerker duurzaamheid/energietransitie

36 uur

De gemeente Stadskanaal heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn en werkt actief mee om de landelijke doelstellingen uit het klimaatakkoord voor 2030 te halen. Voor de komende jaren zijn de concrete acties opgenomen in de Nota Duurzaamheid 2024-2028. Binnen het team Beleid (ongeveer 20 medewerkers), dat onderdeel is van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, zijn we als op zoek naar een beleidsmedewerker duurzaamheid/energietransitie om de doelstellingen mogelijk te maken.

Wat ga je doen?

Je bent samen met collega's verantwoordelijk voor de uitvoering en ontwikkeling van beleid voor alle aspecten van duurzaamheid. Zo ben je bijvoorbeeld op maandag bezig met het uitwerken van een isolatieaanpak met bewoners, de volgende dag maak je een voorstel om zon-op-dak te stimuleren, later in de week onderzoek je de mogelijkheden voor circulariteit op een bedrijventerrein. Dit doe je samen met collega's van de gemeente om duurzaamheid breder in de organisatie te laten landen. Maar je bent ook veel in overleg met externe partijen. De energietransitie vraagt om veel regionale samenwerking met andere overheden, bijvoorbeeld binnen de Regionale Energiestrategie (RES). Samen met de netbeheerders zoek je oplossingen voor netcongestie in onze gemeente. Je bent aanspreekpunt voor bewoners die plannen hebben voor duurzame projecten. De afwisseling in werkzaamheden is groot, maar altijd met de grotere doelen in het achterhoofd.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van duurzaamheid en/of de energietransitie. Ervaring hiermee in een politiek-bestuurlijke omgeving heeft de voorkeur;
 • Je bent oplossingsgericht en pragmatisch;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en bent in staat om mondeling en schriftelijk helder en compact standpunten en adviezen te formuleren en motiveren.
 • Je hebt een tactvolle, proactieve en klantgerichte opstelling;
 • Je bent flexibel en zoekt altijd naar oplossingen.

Wat bieden wij?

Een verbindende functie met interessante uitdagingen in een informele, gezellige werksfeer. Je hebt veel vrijheid en verantwoordelijkheid er is altijd ruimte voor goede ideeën.

We bieden je een modern arbeidsvoorwaardenpakket, waarin de flexibiliteit bestaat om het af te stemmen op jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van thuiswerken.

Afhankelijk van je ervaring bieden we je een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 10, salarisnorm 1 januari 2024). Bij goed functioneren bestaat de uitloopmogelijkheid van twee extra periodieken.
Medewerkers van de gemeente Stadskanaal hebben recht op een individueel keuzebudget van 17,05% van hun salaris en de mogelijkheid gebruik te maken van trainingen en cursussen van GoodHabitz.

We bieden je in eerste instantie een arbeidscontract voor één jaar. Dit wordt bij goed functioneren omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met , , . De interne en externe wervingsprocedure vindt gelijktijdig plaats. Solliciteren kan in digitale vorm door een sollicitatiebrief met CV via e-mail te sturen naar . In de mail graag vermelden zaaknummer 129984.

De reactietermijn loopt tot uiterlijk 20 februari 2024. De gesprekken vinden plaats in week 9/10.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

Direct Solliciteren

Beleidsmedewerker duurzaamheid/energietransitie

 • Organisatie: Gemeente Stadskanaal
 • Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer
 • Dienstverband: 36 uur

Vacature eisen

onbekend

 

FunctietitelBeleidsmedewerker
Indicatie salaris (min – max]5247 – 5247
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)36 – 36
Contactgegevensonbekend , onbekend onbekend
Type contractVast
BrancheLandbouw/Bosbouw/Visserij
LocatieStadskanaal, Groningen,Nederland
Soliciteer directhttps://www.stadskanaal.nl/vacaturesoverzicht/vacature/beleidsmedewerker-duurzaamheid-energietransitie-170

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Nieuwsuitstadskanaal.nl

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Stadskanaal en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.

De laatste vacatures in Stadskanaal: